Подкрепяте ли проектокабинета на Слави?

or

гласували: 105

Дръжте крадеца

Биляна Ангелова взела парите, събирани за болното и дете и ги заложила на хазарт. Общо жената е похарчила на хазарт 140 хиляди лева.

Криминалисти от областната дирекция в Шумен установиха извършителя на две кражби на големи парични суми от частен дом в града. Автор на кражбата на над 112 000 лева се оказала съпругата на потърпевшия, който заявил кражбата. Парите пък били събирани за лечение на 2-годишното им дете в Турция.

Росен Ангелов се оплакал, че полицията не разследва кражбата и сам “открил” крадците, без да знае, че жена му похарчила парите за болното им дете за хазарт

На  12 октомври 2020 година  в полицейското управление в Шумен е приет сигнал от 33-годишен местен жител  за кражба парична сума в размер на 90 000 лева от частен дом на ул. “ Седма“ в града. На място бил извършен оглед. В хода на образуваното досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 194 ал. 1 от НК криминалисти от полицейското управление предприели множество действия за установяване на извършителя. Не са установени данни за насилствено проникване на имота. Иззети са дактилоскопни следи , които не  дали резултат за разплитане на случая. След изолирането им станало ясно, че са на членове от семейството. Проведени са множество разпити, между които и на лица, посочени 33-годишния потърпевш мъж от Шумен, за които предполагал, че са евентуални извършители на кражбата. Действията по разследването са проведени под надзор на прокурор от Районна прокуратура – Шумен. На 27 януари в районното управление в града е получено съобщение, че от дома на 33-годишния мъж отново липсва парична сума в размер на 22 300 лева. По негови данни парите били в метална каса, по която нямало интервенция. Извършен бил оглед в имота. Под ръководството на наблюдаващ прокурор са  назначени са множество експертизи.

Начко и Живка събирали невинни срам и позор в продължение на няколко месеца след телевизионното шоу, в което ги натопили за крадци.

Пред разследващите 33-годишният мъж обяснил, че парите събирали от близки и познати за лечение на дете. Извършени са  процесуално-следствени действия. Работата продължила по няколко версии за кражбите. За разплитане на случая помогнала регистрация в сайт за онлайн залагания на съпругата на мъжа. Криминалисти насочили вниманието си към 33-годишната шуменка. Изискани са документи от различни банкови институции, видно от които станало ясно, че тя е  залагала големи парични суми. Установено било, че  в едногодишен период е направила залози в размер на 140 065 лева. При последвали разпити, включително и пред съдия в края на месец март  тя признала, че извършила кражбата на двете парични суми – на 90 000 лева и на 22 300 лева.  Материалите по делото са предадени в компетентната прокуратура.

Казусът,  по който полицията не съобщава имена имаше шумно медийно развитие през февруари, когато в “Съдебен спор” на Жоро Игнатов и Нана Гладиуш по Нова телевизия се появиха в качеството им на ищци Росен Ангелов и Биляна Ангелова от Шумен. Двамата търсеха истината за това, кой е откраднал парите им. За да стигнат до нея, те подслушвали незаконно комшиите си Начко и Живка. В телевизионното шоу Начко и Живка бяха максимално опозорени, а Росен и Биляна нападателно ги обвиняваха. Сега полицията е установила, че парите са откраднати от телевизионната ищца Биляна Ангелова, която е ограбила болното си дете на две години за да заложи парите на хазарт. Ето и изданието на Съдебен спор от февруари т.г. с цялата му цигания.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *