С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,786

Договаряне с ДАП-а

Тази година възрастните хора над 65 години няма да чакат на опашки пред общината, а само чрез лична карта пред “Пътнически автотранспорт” ще удостоверяват правото си на намаление.

Обществена поръчка “Предоставяне на общинска помощ за поевтиняване цената на пътуване по вътрешноградския транспорт на пенсионери над 65-годишна възраст и многодетни майки” е обявила Община Шумен в Агенцията за обществени поръчки. Стойността на поръчката е 83333.33 лв. без ДДС.

Процедурата ще се реализира по договаряне  без предварително обявление. Мотивите за това са, че възможен изпълнител на превозите по вътрешноградския транспорт е само “Шумен пътнически автотранспорт” ООД гр. Шумен. Фирмата всяка година печели обществените поръчки и е единственият кандидат за тази услуга, поради което Общна Шумен смята, че не е необходим конкурс, а пряко договаряне с шуменската фирма.

Според предмета на поръчката фирма „Пътнически автотранспорт“ ООД – Шумен трябва да осигури абонаментни карти на пенсионери над 65 – годишна възраст и многодетни майки, съгласно предоставената общинска помощ за поевтиняване цената на пътуване по вътрешно-градския транспорт.

Миналата година във връзка с предоставянето на карти възникна сериозно напрежение. Възрастните хора трябваше да се редят на дълги опашки в общината, за да получат удостоверение, че са правоимащи. Единият от екземплярите се представяше във фирмата-превозвач, която от своя страна връщаше обратно удостоверението в Общината, за да се осъществи контрол колко карти са закупени. Тази година се връща старата процедура, според която хората ще удостоверяват възрастта си пред фирмата само с лична карта.  Според Становище на кмета Любомир Христов усложнената процедура е изиграла своята роля, списъците са осъвременени и е изпълнила условието да проконтролира общинските пари, които се превеждат на превозвача, поради което е отменена. Такова бе предложението и на градския омбудсман Иван Капралов.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *