С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Доверие за трети път

Красимир Костов ще се бори за трети мандат

Красимир Костов ще се бори за трети мандат

Кметът на Шумен Красимир Костов влиза в битката за трети мандат наесен. Днес 100 делегати на общинската конференция на БСП единодушно му гласуваха доверие за още 4 години и дадоха оценка “Успешен” на мандата му от 2011 до 2015 г. Същата оценка от партията получи и групата общински съветници.

 

“Благодаря за подкрепата. Приемам я с дълбокото съзнание, че това е отговорност и още нерви. Получих лек диабет, с кръвното се справям с хапчета, но свършеното дотук е вид стимулатор. Надявам се на коректна и човешка предизборна кампания, да овладеем нервите и емоциите и да заложим повече на идеи и проекти,” коментира издигането си Костов.

 

До гласуването в зала номинациите от основните партийни организации бяха общо седем, но останалите шестима си направиха самоотводи. Сред тях бяха ректорът на Шуменския университет проф. Маргарита Георгиева, бившият журналист от “24 часа” Венцислав Венков, зам.-кметът Иван Йонков, областният лидер Тодор Тодоров, депутатът Иван Иванов и финансистът Валентин Маринов.

 

Красимир Костов е единственият червен кмет в страната, който през 2011 г. беше избран още на първи тур. Тогава той победи кандидата на ГЕРБ Димитър Александров. 16-членната група общински съветници от БСП в Шумен пък е най-голямата по численост в страната, дори в столичния са 15.

 

Засега се знае, че главен конкурент на Костов тази есен ще бъде кандидатът на ГЕРБ Любомир Христов, сега депутат, бивш шеф на ОД МВР-Шумен. За пръв път от 11 г. свой кандидат в града ще издигне и ДПС. АБВ ще участва в кметската надпревара поне до първи тур с адвоката Пламен Петков. Реформаторите и останалите играчи на шуменския политически пазар още нямат кандидати.

 

Конференцията делегира права на общинския партиен съвет да определи модела и състава на листата с общински съветници на БСП. От предложените досега 114 имена ще останат 41. Изискването на националния съвет е в листата да има поне 20 % млади социалисти, в Шумен ще гледат процентът да е 30. Ще се набляга на финансисти и специалисти по градоустройство, каквито в сегашната група няма и беше отчетено като слабост. Избраните ще работят в по-тясна връзка с партийното бюро, за да няма издънки в сесийната зала. Листата трябва да е готова до края на август.

 

Конференцията утвърди и някои от кандидатите за кметове на селата. За доверие ще се борят Милен Цанев на с. Лозево, Пенка Христова в с. П. Волов, Стефан Живков в Царев брод, Антоанета Иванова в Мадара, Галя Томова в Овчарово, Борис Хинев в Кладенец, Гинка Рангелова в Черенча, Адриан Атанасов в с. Р. Димитриево, Красимира Минева в Мараш, Илка Алексиева в Салманово, Маринка Стойчева в Белокопитово, Ива Вълчанова във Вехтово, Васил Василев в с. Илия Блъсков. Под въпрос засега са кандидатите за селата Ивански, Средня, Градище, Струйно, Дибич, Велино и Васил Друмев.

 

 

Отчет

Отчет

Президиум

Президиум

Делегати

Делегати

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *