Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 824

Добър 4

Оценка „Добър 4“ си поставя шуменският кмет Любомир Христов за своята работа и за работата на екипа си през мандат 2015/2019. „Смятам, че това е една добра оценка за целия екип, тя е реалистична и точна. Оставям едно добро финансово наследство. Имаме подготвени проекти за реализация в културна инфраструктура – Младежки дом, летен театър, започва изграждането на социалните жилища в кв. Тракия. Утре ще представим проекта за новия дом в Лозево. Оставяме добро наследство, само тези, които дойдат след нас, да им се работи“, каза Христов.

Като най-голям успех Христов отчете върнатите 31 млн. лв. дълг, изградената многофункционална зала „Арена Шумен“, както и привличането на повече от 21 инвеститора в Индустриалния парк. „Това е нещо, което шуменци ще го почувстват след години, защото там, където има индустрия, където има бизнес, има и живот в този град, има средства за култура, за спорт, за всякакви мероприятия. Това искахме – да възродим бизнеса. И ще повторя: „Аз вярвам, че Шумен ще стане индустриален център на Североизточна България“, прогнозира градоначалникът.

Христов определи мандата си като успешен и не пропусна да припомни, че екипът му е имал големи трудности заради оставените от предишния екип задължения на общината. „Заварихме в тежко финансово състояние общината с повече от 35 милиона дълг. Успяхме да върнем повече от 31 млн. лв. Довършихме изостанали проекти, изградихме многофункционалната спортна зала, довършихме старческия дом, предстоят нови проекти“, каза Христов.

Той подчерта, че е изпълнил изцяло предизборната си програмата, но гражданите ще дадат оценката си на 27 октомври.

Попитан за оценката му за работата на администрацията, Христов подчерта, че тя все още е длъжник на гражданите. „Промяната на навиците, в която и да е администрация, въвеждайки нови изисквания към тях, не се посреща с голямо желание от тяхна страна, защото трябва да променят стереотипите си на работа. Но въпреки това се стремим да намалим времето за административни услуги и обслужването да стане на едно гише, както е в обновената данъчна служба и информационния център за обслужване на гражданите.

Христов подчерта, че не е успял да накара администрацията да работи така, както той би желал. „Има доста неща, които трябва да се променят и да са в интерес на гражданите. Все още има усещането в някои служители в администрацията, че гражданите са длъжни на администрацията, което за мен е доста неприятно и затова, ако отново стана кмет, една от точките, по която ще работя, е свързана с администрацията, за да облекчим колкото може повече гражданите в услугите, които администрацията предлага. Ще има доста промени, които да доведат до промяна на качеството на работата. Но като цяло съм доволен от работата на администрацията и тя също може да получи добра оценка“, каза Христов.

Той не пожела да даде оценка за работата на ресорните зам.-кметове. „Изисквал съм от колегите си, където е имало забележки, проблемите са били отстранявани“, каза Христов и подчерта, че е рано да говори за състава на екипа си за предстоящите избори.

В края на мандата си Любомир Христов благодари на журналистите за съвместната работа. „Благодаря на всички, че бяхте коректив на нашата дейност, че ни помагахте да показваме това, което правим. Вярвам, че работихме четири години съвместно добре“, каза Христов и подари на журналистите предизборната си брошура за свършеното от него и екипа му през мандата.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *