Ще си поставите ли ваксина срещу COVID-19
Да

or

Не
гласували: 411

Доброволци срещу COVID-19

Шуменската фирма “Херти”, която освен с предмета на дейността си е известна и с участие в социално ориентирани обществени кампании, предприе кампания и започна набирането на доброволци за даряване на реконвалесцентна кръвна плазма в полза на МБАЛ – Шумен. От компанията призовават всички, които са преболедували COVID-19 и отговарят на изискаванията за донорство на плазма да се отзоват и дадат реконвалесцентна плазма в полза на МБАЛ – Шумен.

“Ние се ангажираме да организираме и съдействаме с предварителните контакти и интервюта с Кръвния център във Варна. “Херти” поема ангажимента да организира транспорта до гр. Варна на всички желаещи да дарят реконвалесцентна плазма в полза на МБАЛ – Шумен, като това важи, както за наши служители, така и за граждани от Област Шумен.” – уточняват от фирмата.

Първоначалните условия , на които трябва да отговарят дарителите са следните: – Дараителите могат да бъдат хора между 18 и 65 години, при които са изминали 40 дни след положителен PСR тест за COVID 19. Не могат да дават плазма хора, приемащи медикаменти с хронични заболявания като диабет, хипертония, автоимунни заболявания и следоперативни състояния.

“С едно даряване на кръвна плазма можете да спасите три човешки живота. Тези, които се колебаят дали да дарят плазма, нека да си помислят: Колко пъти сте имали възможността да спасите живота на някого? Ние, ръководството на „Херти” АД призоваваме всеки, който отговаря на изискванията за донорство на реконвалесцентна плазма, да стане донор и да дари. Да дари и да спаси живот! Ние можем! Да го докажем!” – апелират от дружеството.

Координати за връзка с организаторите на кампанията:

Дияна Габровска, директор „Човешки ресурси”
Мобилен телефон: +359 879 353 967
e-mail: d.gabrovska@herti.bg

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *