С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,925

Дневникът на LI

 

На 5 юли, от 18:30 ч. в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” гостуват журналистът Валерия Велева, автор на книгата „Лили Иванова. Моят личен дневник”, и Николай Недеков, мениджър на проекта и личен асистент на Лили Иванова, за представяне на книгата за естрадната прима, съобщават от пресцентъра на библиотеката.

Първата книга за легендата на българската естрада излиза през 1975 г., след нея са издадени още няколко, но най-новата – „Лили Иванова. Моят личен дневник”, за първи път представя записаното в личния дневник на певицата – мисли за Бог, България и публиката, записвани от естрадната прима през последните петнадесет години. В изданието са събрани и част от интервютата й от последното десетилетие; показани са всичките й награди, сред които двата приза „Златен Орфей”, десетки държавни и международни музикални отличия, както и връчените ѝ пагони на полковник от Българската армия. „Лили Иванова. Моят личен дневник” разкрива и отношението на голямата българска изпълнителка към модата. Публикувани са и близо 270 снимки, като за първи път са показани архивни фотографии на нейните родители, на сестра ѝ и племенниците ѝ.

Валерия Велева е автор и на книгите „Власт, пари, комунизъм”, „Мъже на власт”, „Изповеди по пантофи”, „Рани от власт”, а през годините – автор и на документални филми и исторически очерци в БНТ, водещ на рубриката „По пантофи” във в. „Дневен труд” и на телевизионния й вариант в Нова ТВ с интервюта на български политици, общественици и представители на науката и културата. Два пъти е отличена с наградата „Репортер на годината” и е първи носител на най-престижната награда в областта на печатните медии у нас – „Черноризец Храбър”.

 

 

 

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *