Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 155

ДКЦ1: Искаме си д-р Костов!

Подписка, с искане за съвместяване на постовете от д-р Димитър Костов като управител на ДКЦ 1 и изпълнителен директор на МБАЛ- Шумен АД, са подготвили лекари, сестри и служители от поликлиниката. Тя е изпратена до председателя на Общинския съвет проф. Борислав Беджев и до кмета на община Шумен Любомир Христов с настоятелна молба въпросът да бъде решен в тяхна полза на предстоящата сесия на, съобщиха от лечебното заведение.

В подписката медицинските кадри заявяват твърдата си подкрепа управителят на ДКЦ 1 д-р Димитър Костов да остане на поста си. Колективът настоява той да не си подава оставката, тъй като са изключително доволни от неговото управление. „За това говорят постигнатите високи финансови резултати и привлечения кадрови ресурс през последните две години и половина по време на неговото управление“, пише в подписката.

В документа се напомня, че през 2017 г. колективът е получил приза на Община Шумен „Заслужил медицински екип на годината“, което отдават на добрата работа на екипа под ръководството на   д-р Костов.

„Разбираме, че проблемите на МБАЛ – Шумен са големи и трябва да се помогне. Като успешен мениджър д-р Костов би могъл да бъде полезен там, но искането ни е той да остане и управител на ДКЦ“, пише в подписката.

Работещите в ДКЦ около 100 души, от които подписа си към този момент са положили 65, подчертават, че вече четири месеца се трудят при изключително голямо напрежение, поради вероятността д-р Костов да напусне здравното заведение, след като вече е избран, а тези дни ще бъде вписан в регистъра като изпълнителен директор на МБАЛ – Шумен АД.

Решението ще вземе ръководството на община Шумен след произнасянето на Общинския съвет по казуса възможно ли е съвместяването на двете длъжности в държавното и в общинското лечебни заведения.

Коментари

  • Димитров юни 11, 2018 в 11:38 am

    Няма как.Би бил в конфликт на интереси.След подписалите се чета имена на колеги,които ги знаят тия неща.

  • Иван юни 8, 2018 в 5:20 pm

    Ха-Ха

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *