С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,786

Дискусия за агресията в училище

В навечерието на 24 февруари – Световен ден за борба срещу тормоза в училище, на 22 февруари 2024 година от 13.30 часа, Общински младежки дом-Шумен  организира среща-дискусия под наслов: „Булинг – лицето на агресията днес!“. Събитието ще бъде в залата на Младежкия дом. То е продължение на поредицата „На фокус – младите“, включваща прояви  по горещи теми, пряко свързани  с рискови ситуации и проблеми от ежедневието на  младите хора.

Булингът или тормозът в училище с неговите различни форми на проявление, опустошителните последици и вреди върху физическото и психично здраве и развитие на децата и младежите, подходите и възможностите за справяне с този сериозен проблем са част от темите на срещата, които ще дискутират специалисти-психолози, съвместно с педагози и ученици от II ОУ “Д-р Петър Берон“, СУ „В. Левски“ и  СУ „П. Волов“.

При подготовка на проявата, Общински младежки дом-Шумен организира сред ученици  5 – 9 клас от  II “Д-р Петър Берон“, СУ „В. Левски“, СУ „П. Волов“,  ПМГ „Нанчо Попович“ и ПГСАГ – Шумен анонимна анкета, включваща въпроси, свързани с темата.

На срещата ще бъдат  отчетени  резултатите от анкетата, както и представена специално подготвена презентация за причините, формите на проявление и последиците от тормоза в училище.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *