С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 69

Дилъри в ареста

В две отделни заседания днес състав на Варненския апелативен съд потвърди мерките за неотклонение на Александър Ников и Ерджан Балов, чиято ферма за канабис в с. Кочово беше разбита на 16 февруари, съобщават от пресслужбата на съда.

Пресслужбата на съда припомня, че криминалисти от ОД на МВР – Шумен разкриха в частен имот в село Кочово наркооранжерия за промишлено отглеждане на марихуана. Обектът, изграден на голяма площ, е бил наблюдаван месеци наред.

На 16 февруари т.г при полицейска акция органите на реда иззели 54 кг суха маса марихуана. В наркооранжерията били открити и 700 саксии с коноп в различен стадий на растеж. В сградата е била изградена модерна система за капково напояване, освежаване на въздуха и отопление на растенията.

Огледът на наркооранжерията е продължил повече от едно денонощие. Иззето е било цялото оборудване, торове и препарати за растителна защита. Стойността само на иззетата суха маса марихуана се изчислява на 216 000 лева.

Наказането, което законът предвижда за производство на наркотични вещества и за притежанието им в големи размери, е от 3 до 12 години затвор и глоба от 10 000 до 50 000 лева. Това, както и обстоятелството, че деянието е с изключително висока степен на обществена опасност, мотивира съда за извода, че с по-лека мярка за неотклонение всеки един от двамата може да се укрие от закона.

В материалите по делото има данни, че Ников пребивава на различни адреси в София. Съдът счита, че Ерджан, който категорично отрича да има нещо общо с функционирането на наркооранжерията, също би могъл да се укрие, защото е споделял пред свидетели, че иска да работи в Германия. Определението на апелативния съд не подлежи на обжалване.

Коментари

  • пешо февруари 27, 2018 в 4:15 pm

    Below de….

  • пешо февруари 27, 2018 в 4:14 pm

    Този Балон не е ли от Преслав.мошенник…..боклук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *