Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 813

Дигитално управление

Работата на новия Общински съвет в Шумен да бъде дигитализирана – всеки съветник да получава по електронен път материалите си, да ползва таблет по време на заседание, а системата за гласуване да бъде изцяло подменена поради нейната амортизация и несъвместимост с новите технологии. Това предложи днес на първото заседание на консултативния съвет новият председател на Общинския съвет Красимир Минчев от ГЕРБ. То бе в подкрепа на предложението на Даниела Русева от „За Шумен“ за електронен Общински съвет, направено минута преди това. Русева от години ратува за цялостна дигитализация и пълна прозрачност чрез онлайн излъчване на заседанията, но срещаше отпор. Според нея средствата за подготовка и размножаване на книжен носител на сесийните материали ще бъдат съпоставими със средствата, които трябва да се вложат за дигитализацията на цялостната работа на съвета.

На насрочената за 28 ноември първа работна сесия на новия Общински съвет ще бъдат избрани зам.-председател на съвета, постоянни комисии към Общинския съвет, нов състав на комисията за установяване конфликт на интереси. Ще бъде избрана и временна комисия по разработване промени в Правилника за организацията  на дейността на ОбС и взаимодействието му с общинската администрация. Ще бъдат направени промени в структурата на администрацията във връзка с правомощията на кметските наместници, както да бъде определен и представител на ОбС в Областния съвет за развитие.

Новите съветници до 10 декември задължително трябва да подадат на електронен и хартиен носител декларации за наличие на конфликт на интереси, напомни досегашният председател на комисията Димитричка Недева.

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *