С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,889

Децата на 21 век

С приветствие на ректора на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ проф. д. н. Наталия Витанова днес беше открита „Международната научно-практическа конференция „Детската градина и уменията на 21 век“. Организатори на форума са Община Шумен, ШУ „Еп. Константин Преславски“, обучителен център „ЕвроПро“ ООД и шуменските детски градини „Пчелица“, „Братя Грим“ и „Светулка“.

С пожелание за „бъдещи професионални постижения и грижа за децата“, кметът на Община Шумен проф. Христо Христов отправи видео послание към участниците. Събитието се провежда под патронажа на градоначалника и събра гости от Гърция, Естония, Латвия, Литва, Испания, Португалия и Турция.

Поздравителен адрес с пожелание за „ефективно партньорство за по-доброто бъдеще на нашите деца“ бе получен и от проф. Галин Цоков, служебен министър на образованието и науката. На конференцията присъстваха представители на областното и общинско ръководство. Сред официалните гости бяха: зам.-областният управител Нели Георгиева, председателят на Общинския съвет  Ася Аспарухова, Десислава Петрова зам.-кмет по „Бюджет и финанси“ на Община Шумен и арх. Николай Симеонов зам.-кмет по „Строителство и екология“.

Проф. Янка Тоцева от УНСС – София представи пленарен доклад на тема „Професионалните компетентности на детските учители през 21 век.“ Конференцията продължи с научния доклад на доц. д-р Емил Бузов от Великотърновския университет на тема: „Иновации в предучилищното образование“ и доклада на доц. д.н. София Дерменджиева от Югозападния университет по темата: „Предучилищното образование в съвременен контекст: мултимодално конструиране на социалното“. Те и други преподаватели ще представят своите доклади във форума.

Конференцията ще продължи и утре 11 април от 09.00 часа с  работа в три секции по проблемно-тематични области в залите на Гранд-хотел Шумен.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *