С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,716

Децата на Шумен празнуват

Денят на Детето

Шумен отбелязва Международния ден на детето – 1 юни, с разнообразна програма от прояви за малки и големи, организирани от Община Шумен, Центъра за подкрепа на личностното развитие, Ученическата спортна школа „Хан Крум“ и Младежкия дом.

Празникът започна в 10,00 часа на голямата сцена в Градската градина с участието на танцови и вокални състави към Младежкия дом.

По алеите на Градската градина бяха организирани ателиета на открито. Деца от различни възрасти се забавляваха като рисуваха маски, правеха оригами, бижута от мъниста. В ателие „Бодиарт“ не липсваха кандидати, на които да им бъде направен професионален грим. В ателие „Посади цвете“ децата имаха възможност да засадят различни видове цветя и да си ги отнесат вкъщи да ги отглеждат. Най-много деца събра „Сцената на талантите“. Под ръководството на ръководителя на  Детския театрален състав „БИС“ към ОДК Панайот Калудов  и с подкрепата на малките актьори, децата показваха различни таланти.

 

За да ги предизвика да участват, най-напред  им бе предложено да се „поразходят“ на кокили, което предизвика доста емоции, аплаузи и смях. Освен това бяха приготвени различни театрални костюми, които децата можеха да облекат и да представят своя талант или пък просто да си направят ретро фото. Сдружението „Сияйна зора“ бе организирало ателие  „Вила Вилекула“, позната от „Пипи Дългото Чорапче. Там децата се забавляваха като правеха гривни и дръвчета от мъниста, оцветяваха гипсови фигурки и герданчета. Много бяха желаещите да се включат и в рисуването върху асфалт.

 

 

В празничната програма бяха включени и различни спортни игри, организирани от Ученическата спортна школа „Хан Крум“. На различни площадки в Градската градина стартираха спортни състезания – лекоатлетически крос, стрийтбол, слалом с ролери, дартс и демонстрации по шахмат с гросмайстор Василис Бунис. Слалом с велосипеди и демонстрации по карате и айкидо показаха каратеките на Даниел Димитров от СК „Киокушин“ и Северин Акерски от Айкидо клуб „Зин Шин“. На спортните площадки  на СУ „Сава Доброплодни“  се проведоха футболни срещи между ученически отбори.

Забавни игри ще има от 17 ч. и в парк „Студентски“, където също е предвидена томбола с награди.

От 16.30 в кв. „Боян Българанов“ на паркинга пред магазин „BulMag” ще започнат организирани спортни състезания, детска дискотека. Ще има много изненади за децата и родителите от квартала.

В 18.30 часа в Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ ще се състои празничният концерт „Златните детски песни на България“, посветен на Деня на детето и 55-годишнината на хор “Бодра песен”. Специален гост-солист ще бъде един от най-обичаните български изпълнители Орлин Горанов.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *