Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 702

Децата на Шумен празнуват

Макар и по-скромно и тази година децата на Шумен посрещат днес своя празник 1 юни. Градската градина отново се огласи от детски песни и пъстри балони, а желаещите да участват в забавните игри и творчески задачи не бяха малко. Заради извънредната обстановка и първия присъствен ден, детските градини не можаха да участват в тържествата.

Празникът започна в Градската градина при спазване на всички противоепидемични мерки. По централните алеи на парка децата рисуваха върху асфалта, а на стативи, разположени на разстояние един от друг, каквито са указанията за физическа дистанция в извънредната епидемична обстановка,  малчуганите изрисуваха своите цветни мечти.

Организирани бяха и различни занимателни игри. На площадката до паметника на Тодор Колев децата демонстрираха уменията си за преминаване на препятствия с колело, тротинетка и ролери. В края на трасето, те трябваше да спукат по един балон, в който намираха листче с обозначена награда.

В следобедните часове на първи юни най-малките жители на Шумен ще могат да гледат безплатно в 3D формат детския анимационен филм „Кумба“. Прожекцията е в 15,00 часа в концертната зала на Младежкия дом. Децата и родителите, които желаят да гледат филма, е необходимо да си носят 3D очила. Създадена е организация за безопасност на публиката по време на прожекцията – при влизане в залата децата и родителите ще почистват ръцете си с дезинфектант и ще се използват ограничен брой места в залата. От общинската администрация отправят молба към зрителите да носят лични предпазни средства /защитна маска за лице/.

По-късно, в 17.00 часа, танцовите формации „Емоушън“, „Фаворит“ и „Wow“ и вокалните състави „Аврида“ и „До Ре Ми“ ще изнесат празнична програма с песни и танци пред сградата на Младежкия дом.

Празникът, посветен на Деня на детето в Шумен, ще продължи в 18,00 часа в парк „Студентски“. На откритата сцена, изградена от Община Шумен в парка, децата ще се забавляват с аниматори, които са им подготвили игри, танци и изненади. Ще има и демонстрации на фокуси. В паузите между различните занимания на сцената ще се изявят Боряна Минчева и Марианита Йорданова – ученички в 3 клас на СУ „Сава Доброплодни“, младата певица Моника Миткова и танцовата формация „Танцувалня“, които ще зарадват присъстващите със свои изпълнения.

Организатор на детския празник е Община Шумен.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *