Добра ли беше за вас 2021?

or

гласували: 155

Театърът през януари

Детски театрален маратон и гастрол в на софийските сцени предвижда за януари програмата на ДКТ „В. Друмев“ в Шумен, съобщават от пресцентъра на театъра.

С обновен състав авторският спектакъл на Съби Събев „Задявки надигравки” дава началото на творческата 2022-ра година. Театърът представя фолклорната игра по популярни български народни песни и танци на 15.01. /събота/ от 11:00 в зала „Патиланчо”. На следващия ден по същото време и на същото място актьорите ще очакват своята малка публика на театралната игра „Жълтата Червена шапчица” по Джани Родари, режисьор Съби Събев.

На 22.01. в Шумен гостува Държавен куклен театър – Търговище с постановката „Косе Босе” по Рада Москова, авторски спектакъл на Ели Хрусанова-Златанова и Христо Златанов. В неделния ден ще бъде представена невероятната приказка „Закуска за принцеса” от Янко Митев. Текстът е носител на I –ва награда за образователна пиеса от Националния куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник” в Ямбол 2015 г. Спектакълът е носител на Награда за образователен театър от 21-то издание на Националния куклено-театрален фестивал “Михаил Лъкатник” – Ямбол 2019.

На 25.01. с комедията „Михал Мишкоед” от Сава Доброплодни шуменският театър гостува в столицата. От 19,00 ч. на Открита сцена „Сълза и смях” ще срещне публиката с герои, чието дребно щастие се определя от наивността и житейския ентусиазъм на техните жертви. И всичките им действия минават като на парад пред очите и ушите на две клюкарки, представящи общественото мнение. Драматургичният вариант е на Кольо Карагеоргиев, режисьор е Съби Събев. Спектакълът е посветен на 165 години от първото представление в Шумен и в България. На следващият ден /26.01./ комедията гостува в Казанлък.

На 27.01. на шуменска сцена ще бъде представена неспиращата да вълнува любовна история на Фани Хорн, Жак Мюрие и отец Ередиа в постановката на Бойко Илиев „Осъдени души” по Димитър Димов. Спектакълът е от 19,00 ч.

Месецът ще завърши с две детски представления, допълват от пресцентъра на театъра.

На 29.01. актьорите ще отведат малките зрители в свят, в който всичко е възможно със спектакъла „Тримата братя и златната ябълка” по народната приказка, драматизация Мирослав Стоилов, режисьор Даниела Христова. На 30.01. актьорите ще разкажат „Историята на мистър Хепи” по Доналд Бисет, реж. Съби Събев.

Работното време на билетна каса е всеки делничен ден от 11,00 ч. до 14,00 ч. и от 15,00 ч. До 18,00 ч.

Събота и неделя от 10,30 ч. в зала „Патиланчо”.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *