Подкрепяте ли проектокабинета на Слави?

or

гласували: 387

Детските градини ще работят

През цялото лято детските градини в Шумен ще работят, няма да има нарочни затваряния на нито една детска градина при наличието на желаещи деца да посещават детските заведения. Градините ще затворят само за не повече от 5 дни за задължителната профилактична дейност за новата учебна година. Това заяви на пресконференция днес зам.-кметът по образование и култура в Община Шумен д-р Найден Косев. Той уточни, че конкретният график, съобразен с родителите и предложен от директорите на градините ще бъде оформен в заповед на кмета.

Д-р Косев уточни, че през месеците юли и август, обикновено капацитетът на детските градини е запълнен на 30-40 процента, поради което е възможна оптимизация както на групите деца, така и на персонала. Ще гледаме всяка градина да си обслужва децата, а не да ги праща в други заведения, каза Косев и уточни, че ако това е невъзможно, задължително във всеки район ще има поне по една работеща детска градина, за да не страдат децата и родителите.

Тази година не се предвиждат големи основни ремонти на детските заведения, всички са санирани, няма проблеми с ел. и топлозахранването. Текущите ремонти са на ниво, през цялата година се поддържа базата, а и с въвеждането на делегираните бюджети ръководствата на градините гъвкаво управляват ресурсите си и се справят добре, коментира д-р Косев.

Това лято общината ще насочи усилията си за подобряване на околната среда, дворните пространства и детските площадки в градините, тъй като все повече се налагат занятията на открито.

Коментари

  • Нелина юни 15, 2021 в 12:07 pm

    А защо в “Братя Грим “ни карат 5 седмици да си изберем в които детето няма да ходи на градина?Само нашата градина ли всяка година ни карат да си останем в къщи с децата, имаме ли толкова отпуска?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *