Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 492

Дете на пешеходната

Петокласник е бил ударен от автомобил на пешеходна пътека до Второ ОУ “Д-р Петър Берон”. По първоначални данни детето няма видими външни наранявания, откарано е в болница.

Инцидентът е станал тази сутрин на пешеходната пътека между закусвалня “Руше 2” и северозападния вход на училището. На това място в часовете на пристигане и заминаване на учениците винаги стои охранител от Базовото. Така е било и днес. От едната страна на улицата е бил охранителят, от другата страна майка и баща изпратили детето си на училище. Точно когато момчето било по средата на пътеката, го връхлетяло черно “Ауди”. Според очевидци колата дори не намалила скоростта си на пътеката. Възможно е шофьорът да е бил заслепен от слънцето, защото изобщо не бил забелязал ученика. Пак според очевидци след инцидента до идването на линейката детето е било контактно и е разговаряло с родителите си.

“В момента го преглеждат за евентуални вътрешни травми. Има светофар, има повдигната пешеходна пътека, стои охранител, не знам какво още можем да направим за безопасността на учениците.” – коментира директорът на Второ ОУ Павел Павлов, който притеснен чакаше на пешеходната пътека резултати от болницата. В “Аудито” също са пътували майка и баща с децата си. Водачът е на 33 години, правоспособен е и не е употребил алкохол, обясниха от ОДМВР.

Малко по-късно директорът на училището Павел  Павлов разпространи текста на докладната записка, която е изпратил до шефката на управлението по образованието в Шумен Светлана Милева.

Коментари

  • Роси април 24, 2018 в 1:37 pm

    нямам думи плаче ми се направо не издържам от подобни случки и нека бъдат наказвани такива шофьори

  • Дарина Русинова /Джебарова/ април 24, 2018 в 12:06 pm

    Да,това е изключително натоварено място в града ни ! Преди години ,писах из феисбук,от другата страна кола удари куче самоед,което беше 45 кг, Тогава писах,че тук има много деца,които даже не бягат по улиците,а колите не намаляват!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *