С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Десетокласничка на финал

Десетокласничката Радина Радоева е един от 26-те финалисти, която ще изкара журналистически стаж онлайн след успешно представяне в шестото издание на журналистическия конкурс-обучение „Работилница за репортери – Поглед към доброто“.

Радина е ученичка в 10 А клас, а в конкурса участва с помощта на своя преподавател по български език и литература Мадлена Косева. Всеки желаещ трябваше  да напише и предаде есе на тема “Поглед към доброто”. Одобрените участници бяха допуснати до следващия етап – същината на конкурса. Там за период от две седмици трябваше с помощта на ментори да изпълнят три поставени задачи.

Първото предизвикателство беше написването на коментар на тема „Изборните резултати – има ли поводи за оптимизъм“. Втората задача изискваше от одобрените участници да направят портрет на тема „Примери и вдъхновение за доброта“, като главното изискване беше избраната личност да бъде малко известна и да е от родния край на участника. Последната задача беше интервю на тема „Силата да правиш добро“. За събеседник Радина избра директора на СУ „Сава Доброплодни“, д-р Албена Иванова-Неделчева. Акцентите в последния материал бяха за благотворителната дейност на СУ “Сава Доброплодни”. И трите задачи бяха публикувани в сайта на Espressonews.

В тазгодишното издание на конкурса участваха около 100 ученици от 9-ти до 12-ти клас от почти всички кътчета на България. Радина и останалите финалисти са поканени от екипа на Uspelite.bg, да стажуват за три месеца в медията онлайн, за да добие по-точна представа за журналистическата професия, която със сигурност не е толкова лесна, колкото изглежда!

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *