С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,889

Ден на велосипеда

С викторина по безопасно движение по пътищата /БДП/ между учениците в начален етап СУ „Сава Доброплодни“ – гр. Шумен отбеляза Международния ден на велосипеда. Състезанието между класовете се състоеше от 4 кръга. В първия кръг децата решаваха тест, свързан с правилата за движение по пътищата, във втория представител от всеки клас трябваше да избере 5 елемента от задължителната екипировка, необходима на един велосипедист. Прецизното управление на тротинетка или колело за време бе в основата на трети кръг, а четвъртият включваше подреждане на пъзел, пресъздаващ ситуация от пътната обстановка.

Децата демонстрираха своите знания и умения под зоркия поглед на началника на сектор „Пътна полиция“ – Шумен – главен инспектор Веселин Георгиев и неговите колеги. На финала те раздадоха подаръци, а гл. инсп. Георгиев изнесе беседа за правилата за управление на велосипед в градски условия и извън населени места.

Децата получиха и информационни брошури, изработени по проект на Клуба по роботика в 8 клас, а неговите членове бяха и асистенти при провеждане на викторината.

Финалното класиране подреди паралелките така:

В първи клас първо място зае 1а, второ място – 1г, трето – 1б.

При вторите класове първенци станаха 2б, второто място бе за 2в, третото за 2а.

Оспорвано бе състезанието при третокласниците, където бяха излъчени двама победители – 3г и 3а. Второто място си разделиха 3б и 3в класове.

4а клас се класира на първо място при четвъртите класове, следван от 4в. – второ място и 4б – трето място.

Практически съвети дадоха на малките ученици представителите от шуменския велоклуб „Илчов баир“ – Данаил Денчев, Захари Николов и Станимир Стоянов, който направи и демонстрация как се поправят спукана гума. От днес на разположение на учениците от СУ „Сава Доброплодни“ ще бъде и първата стойка за ремонтиране на велосипеди, монтирана в двора на училището.

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *