Подкрепяте ли проектокабинета на Слави?

or

гласували: 105

Денят на Океана

СУ „Сава Доброплодни“– гр. Шумен и Научно –образователен център STEAM– гр. Шумен подготвят съвместно отбелязване на Световния ден на океана –8 юни.Инициативата ще се проведе на 08 юни 2021 г., от 12.30 ч. в двора на училището. Целта на събитието е учениците да се запознаят с проблемите по опазване на океаните, да станат част от световната общност, отбелязваща този ден, прилагайки на практика идеите на STEM/STEAM обучението в неформална учебна среда.

Присъстващите ще имат възможност да наблюдават и участват в провеждането на различни опити по физика, химия, география и биология, свързани с основни понятия в тези дисциплини, отнасящи се до процесите в океана и неговите обитатели. Това ще помогнеучастниците да научат повече за океана, да разберат неговото влияние върху нас и нашето влияние върху океана.

Датата 8 юни е определена за Световен ден на океана по инициатива на участниците в Конференцията на ООН за околната среда и развитието в Рио де Жанейро, Бразилия (3-14 юни 1992) и оттогава започва да се отбелязва неофициално. През 2009 година започва официалното честване на Световния ден на океана.

През 2021 г. г., денят на океана ще се отбележи с темата „Океанът: живот и поминък“.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *