Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 548

Денонощие в пламъци

Два автомобила са били спасени с ликвидирането на пожар на ул. “Родопи” в Шумен в понеделник. В следобедните часове бил получен сигнал за горящи контейнери в централната част на кв. “Тракия”. Оказало се, че горят два пластмасови съда за разделно събиране на отпадъци. Огънят бил бурен, а наблизо имало и преминавали леки автомобили. Пожарникарите загасили контейнерите, които са унищожени напълно.

През последните 24 часа пожарникарите са излизали общо 11 пъти от базите си в областта. Гасен е пожар на сухи треви в природен парк “Шуменско плато”, където благодарение на намесата на огнеборците не е допуснато разпростиране на пламъците на по-голяма площ.

Шуменска пожарна е била насочена за съдействие в гасенето на пожар от сухи треви и храсти и в района на село Риш. Пак сухи треви са вдигнали по тревога противопожарен екип и в село Мадара, друг екип се е борил със същия проблем в село Единаковци. Листна маса е горяла в смесена гора и край село Живково. Оказало се, че силният вятър е разпалил скрити огнища от пожар, който тлеел от предня ден. В гасенето са се включили екипи от Шумен и Нови пазар, които спасили от опожаряване 226 декара гори.

Ликвидирани са пожари в сухи треви на ул.“Северна“ в Шумен , в местността „Станата“ край Нови пазар , в землището на Нова бяла река , село Крайгорци и село Риш, съобщи още говорителят на ОДМВР Ася Йорданова.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *