С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,096

Дезинфекция в съда

Снимка: Борис Колев

Съдебната палата ще бъде затворена за дезинфекция на 4 ноември, достъпът до сградата се ограничава за граждани и страни по дела, съобщи говорителят на Шуменския окръжен съд Стилиян Стилиянов.  Насрочените за тази дата дела на Окръжен съд-Шумен и Районен съд – Шумен ще бъдат пренасрочени за други дати.

По изключение ще бъдат проведени съдебни заседания по граждански дела на Окръжен съд – Шумен, насрочени за 14 часа. Съдебните заседания ще бъдат изнесени в съдебната зала находяща се на бул.“Славянски“ № 15, вх.1 (в сградата на бившия Военен съд). Информация за това страните по делата могат да получат по телефона и интернет порталите на Окръжен съд-Шумен и Районен съд – Шумен. Окръжен съд – Шумен апелира за спазване на всички превантивни мерки и проява на търпение. Това е за здравето на всички.

Ден по-рано стана ясно, че председателите на окръжните съдилища в страната са сезирали, Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет за критичната ситуация със заболели от коронавирус магистрати по места. Председателят на окръжния съд София Радославова обяснила, че не само в ШОС, но и в съдилищата във Велики Преслав и Нови пазар има заболели и карантинирани и се наложило магистрат от , от районния съд в Шумен да бъде командирован, макар и в този съд да има карантинирани.

Тя призовавала Съдийската колегия да вземе решение, с което да даде възможност на ръководителите на съдилища да отлагат и пренасрочват дела, а магистратите и служителите да минат на дистанционен режим на работа за 14 дни, като през този период се гледат само неотложни дела от дежурни съдии.

“Окръжен съд – Шумен апелира за спазване на всички превантивни мерки и проява на търпение. Това е за здравето на всички.” – допълни Стилиян Стилиянов.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *