С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,362

“Дедеагач” без теч

Отстранена е повредата на мръсния канал на ул.“Дедеагач” в Шумен, който се излива в река Поройна. Течът вече е спрян. Предстои теренът да се заравни и да се дооформи бреговата част, съобщи зам.-кметът инж. Боян Тодоров и уточни, че е извършено обследване от специалисти в общинската администрация. “От наша страна беше предложено техническо решение за справяне с аварията. Наети бяха техника и работници от шуменската фирма СиДиМакс, проблемът е решен и водата вече се изтича по канализацията за мръсните фекални води.”

Проблемът е от 2013-та година обясниха по време на един от приемните дни на кмета на общината Любомир Христов жителите от блоковете №17, 19 и 21 на ул. “Дедеагач”. Живеещите в тази част на квартал “Тракия” са изпращали многократно писма и сигнали до ВиК – Шумен още по времето на предишния директор на водното дружество, а също и до новото ръководство. Мерки за оправяне на повредата досега не са били предприети, затова жителите на района потърсиха съдействие от общинското ръководство.

В отговор на настояването на кмета на общината ВиК да започне работа по спиране на теча от дружеството заявиха, че не е в техните финансови възможности да решат проблема и да възстановят прекъснатата канализация. След отказа на дружеството общинската администрация предприе необходимите действия, аварията вече е отстранена, а похарчената сума общината ще си търси от ВиК.

Сунай Садък от ДПС, един от общинските съветници, ангажирани с решаването на този проблем, също бе на място след приключване на строителните дейности по възстановяване на канализацията, за да благодари от името на жителите в тази част на квартала.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *