С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,716

Два дни до фестивала „Шумла“

Само два дни остават до началото на фолклорния фестивал “Шумла”, напомнят от пресцентъра на Община Шумен.

Четвъртото издание Ще има ли очно отделение в Шумен ще започне с дефиле на танцовите състави „Веселяче“, „Венче“, „Пъргавелче“, на вокалната група от ансамбъл „Звънче“, гайдарския оркестър към СУ „Сава Доброплодни“ и кукерската група „Арапи“ от кв. „Макак.

Шествието ще тръгне в 17.00 часа на 22 септември (петък) от Градската градина и ще продължи по пешеходната зона до Община Шумен. Откриването е от 18.00 часа на специално изградената сцена пред сградата на общинската администрация с участието на всички състави от дефилето.

От 19.30 часа е концертът на Мария Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл.

25 самодейни състава и групи ще излязат на сцената през втория ден на фестивала, 23 септември, събота. В часовете от 10.00 до 14.00 часа участниците ще представят пред шуменската публика много музика, песни и танци от различни фолклорни области на България.

По същото време по бул. „Славянски“ от Военния клуб до Регионалния исторически музей ще бъдат разположени и масите с кулинарната изложба. 26 участници ще предложат на шуменци вкусни кулинарни изкушения и ще се състезават за майсторско отличие.

В 18.00 часа ще започнат концертните изяви на ансамбъл „Шумен“ и ансамбъл „Гайтани“. Спектакълът „Приказна нощ“ на  Деси Добрева и оркестър Виво Монтана“ е с начален час 19.30.

На 24 септември (неделя) от 11.00 часа организаторите канят шуменци да се включат заедно с танцовите формации „Омая“, „Гайтани“ и „Шарена черга“ в хоротеката, с която ще бъде закрито четвъртото издание на фестивала.

 

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *