С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,716

Да посадиш мартенички

Да посадиш мартенички – това е новата еко идея на децата от скаутския клуб „Креслив орел“ в Шумен и един от техните ръководители Мирослава Спасова.

В навечерието на Баба Марта 8-годишният Деан и 10-годишната Рая от новия скаутски клуб изненадаха кмета преди приемния му ден като му донесоха собственоръчно изработени мартенички, направени от естествени материали. От стара, ненужна хартия, обработена по специален начин и оцветена с естествени бои, децата са оформили фигурки, в които са поставили семена на различни градински цветя и билки. Завързали ги с бели и червени усукани конци и ги превърнали в мартенички. Идеята е след време тези мартенички да се посадят в саксия или в земята, а от семената ще поникнат различни красиви цветя, разказа Мирослава Спасова.

Освен на кмета, децата подариха мартенички и на неговите заместници както и на служители в администрацията. Любомир Христов благодари на скаутите. “Както 1 март е символ на раждането в природата, нека тези мартенички да са символ на раждането на още един нов клуб за децата на Шумен. Пожелавам ви добро начало, да сте здрави, усмихнати, бели и червени, да радвате вашите родители и близки“, каза кметът. Той също подари мартенички на всички от клуба и почерпи малките си гости.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *