С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Да пазим живота на децата на пътя

Традиционната акция на полицията е в ход и ще продължи до края на месец август. Целта й е да се опази здравето и живота на децата по време на лятната ваканция, съобщиха от пресцентъра на полицията. До края на юни, както и през месеците юли и август в ОДМВР- Шумен е създадена организация за провеждане на специализирани полицейски операции. Те са насочени към контрол за неправилно движение на пешеходци, велосипедисти и водачи на други двуколесни превозни средства, в това число и деца-водачи, управление на МПС от неправоспособни водачи особено лица до 18 г., както и контрол над използването на детски обезопасителни системи, обезопасителни колани и предпазни каски.

Статистика:

В периода от началото на месец юни 2023 г. до 31.08.2023 г. на територията на ОДМВР – Шумен са регистрирани 54 пътно-транспортни произшествия, в които са загинали трима и са ранени 62 участници в движението. Загиналите са на възраст между 24 и 64 години. Няма загинали деца при инциденти на пътя, ранено е едно дете на възраст до 6 години, две във възрастовата граница между 10 и 14 години и трима от 18-20 години. Най-много са пострадалите при произшествия на възраст между 24 до 64 години- 46.

От началото на тази година до края на месец май са регистрирани 39 пътно-транспортни произшествия, в които няма загинали деца. Има ранено едно дете на възраст между 10 и 14 години и шест от 18 до 20 години. В инциденти на пътя за посочения период са загинали двама и са ранени 47 участници в пътното движение.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *