Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 466

Да пазим децата на пътя


На 15 септември стартира традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“, съобщават от пресцентъра на ОДМВР Шумен. Тя ще продължи до края на месец октомври и ще се проведе с различни инициативи. Първата започва на 15 септември- Седмица на детската пътна безопасност под наслов „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата“. Ще продължи до 22 септември, когато е обявеният от министъра на вътрешните работи Ден без загинали на пътя.
През периода на предстоящата учебна година ще се осигури полицейско присъствие, с превантивен ефект преди и в края на учебните часове.
И тази година ще продължат изнасянето на беседи по пътна безопасност от служители на Пътна полиция към областната дирекция в Шумен. Те ще се провеждат съобразно наложените противоепидемични мерки от здравните власти, при необходимост ОДМВР- Шумен има готовност за онлайн уроци. С РУО и ръководствата на учебните заведения се съгласуват и участия в родителски срещи, с включена тема по пътна безопасност за ангажиране и активиране на настоятелствата за подобряване на детската пътна безопасност.
Преди началото на учебната година се извършват проверки в районите на детските градини и училищата за маркировка, осветление, сигнализация с пътни знаци. Извършват се охранителни проверки на учебните заведения. Провеждат се срещи с охранителите да следят за хора със съмнително поведение и действията, които трябва да предприемат като забележат противообществени прояви, допълват от пресцентъра на ОДМВР Шумен.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *