С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,542

Да пазим децата на пътя

Засилено полицейско  присъствие в района на всички училища и учебни заведения в областта на 15 септември ще осигури ОДМВР – Шумен, съобщават от пресцентъра на ведомството. „Предприели сме всички необходими мерки за осигуряване на спокойствието и по време на учебната година. Надяваме се водачите да бъдат изключително внимателно, а най-малките участници в пътното движение да пресичат само на обозначените места. Ще бъде осигурено полицейско присъствие в района на учебните заведение в часовете, в които децата се водят и посрещат от училище. Водачите трябва и ще виждат, че има контрол, като идеята не е да търсим нарушения, а вниманието им да бъде заострено, да спазват правилата и да пазят децата. Основната ни цел е да нямаме инциденти с деца. Напомняме, че децата е хубаво да имат светлоотразителни елементи, които при осветяване с фарове на автомобил да се виждат от водачите. Водачите да не бързат, особено когато преминават в районите на учебни заведения, когато водят и вземат децата си от училище, да бъдат търпеливи, внимателни и толерантни. Апелирам за повече внимание“,  каза гл. инсп. Веселин Георгиев от сектор „Пътна полиция“ в ОДМВР- Шумен в навечерието на новата учебна година.

 На територията на районните управления в област Шумен полицейски служители проведоха беседи с родители и деца, им напомниха основните правила за безопасно движение. Особено внимание беше обърнато на водачите да шофират внимателно покрай учебни заведение и детски градини. При беседи с децата полицейските служители им припомниха, че трябва да пресичат само по пешеходните пътеки, да не излизат рязко на пътното платно и да не изскачат пред автомобилите. Водачи и деца получиха информационни листовки с правила за безопасност.

Традиционната акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ ще се проведе в периода септември – октомври 2023 г. Седмицата от 16 до 22 септември е обявена за Седмица на детската пътна безопасност под наслов „Лесно е да спасиш живот! Просто спазвай правилата!“, а 20 септември е определен от ROADPOL за Ден без жертви на пътя.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *