С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Да пазим гората

43 години от създаването на Природен парк “Шуменско плато” се навършват днес.  3896 ха от шуменското плато са обявени за защитена територия на 5 февруари 1980 г., за да се съхранят ценните растителни и животински видове, платовидния ландшафт и местата, подходящи за отдих и туризъм, съобщават от пресцентъра на Парка.

Рожденият ден беше отбелязан заедно с шуменския скаутски клуб “Креслив орел”. В Информационния център на Парка вълчетата и по-големите скаути участваха в интерактивни игри и научиха повече за флората, фауната и защитените видове в  територията. По повод празника младежите изработиха и подариха специални къщички, които показват кой трябва да се грижи за опазването на природата. Къщичките ще бъдат поставени на най-посещаваните от туристи места като заслоните, за да напомнят, че природата не трябва да се замърсява и всички сме отговорни за нейното опазване. Скаутите поеха ангажимент да помогнат при обновяване на маркировката по маршрутите и да участват при разчистването на пътеки.

За служителите на Парка денят се оказа не само празничен, но и работен. Отстранено бе паднало дърво, което препречваше пътя в района на заслон “Гроба на курсистите”.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *