С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 953

Да нарисуваш мира

Изложба на детски рисунки от цял свят в подкрепа на мира в Украйна ще бъде представена на 3 февруари, петък, от 17,30 часа в изложбената зала на 1 етаж в ХГ „Елена Карамихайлова“ в Шумен. Творбите са част от артистичния проект „Аз рисувам МИРА“ на Детската художествена школа на Учебно-естетическия комплекс „Художествена школа“ в Херсон, който още в първите дни на войната призовава света за единство с Украйна. Само за две седмици към него се присъединяват 1200 млади художници от 11 страни: Литва, Латвия, Сърбия, България, Турция, Франция, Китай, Мексико, Тайван, Чехия. С посланията за добро, за мир, за щастие и обич, с богатата си емоционалност и креативност деца творци от цял свят изразяват подкрепата си за каузата на украинския народ.

Изложбата се реализира с подкрепата на Община Шумен и с участието на възпитаници на „Арт“ школата към ЦПЛР-ОДК „Анастас Стоянов“.

Проектът „Аз рисувам МИРА” е включен в 20-ия международен форум „Златен статив” (Лвов, Украйна), с който стартира Щафетата на мира. Международните партньори на проекта предлагат своята подкрепа и вече са организирани изложби на детски рисунки в различни страни по света – Мексико, Чехия, България, Украйна, Словакия, Тайван , Швейцария, Турция, Норвегия. Планирани са изложби в Литва, Израел, Япония.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *