С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,889

Да махнем шмекерите

Наемните отношения и ползването на общинската спортна база и офиси станаха причина представители на клубовете по хандбал, волейбол и баскетбол да поискат среща с кмета Любомир Христов в приемния му ден  днес.

Те представиха становище, в което коментират проблемите, които създава формулата за разпределение на средствата. Освен това в почивните дни клубовете плащат наемна цена като външни лица, което утежнява бюджетите им, липсват им и офиси за клубовете, оплакаха се спортните деятели.

Кметът Любомир Христов припомни, че Наредбата за финансиране на спортните клубове и Наредбата за стопанисване на общинската спортна база са обсъждани заедно с тях и уточни, че за издръжка на клубовете и на УСШ общината плаща 300 000 лв. на година. Отделно в бюджета са заделени други 300 000 лв. за ремонт на спортна зала „Плиска“. От наеми от спортните клубове обаче общината е получила едва 7 000 лв. през годината, изтъкна кметът.

„Искаме да бъдем партньори, но искаме да махнем шмекерите, има много такива – вземат пари за състезания, а такива не се провеждат. Искам да развиваме спорта, но спортната база трябва да се стопанисва добре и средствата да отиват за реални дейности“, каза Любомир Христов.

Има пропуски в Наредбата за финансиране на спортните клубове и те ще бъдат отстранени, заяви зам.-кметът Найден Косев и уточни, че скоро ще бъде свикано общо събрание на клубовете за ново обсъждане на документа. Той обаче добави, че проверките за присъствието и числеността на децата в отделните клубове ще продължи, за да е ясно кой какви общински средства ползва и за какво.

 

Коментари

  • народа януари 30, 2018 в 2:17 pm

    милен янев ако не беше проиграл всичко по казината сега нямаше да реве за пари и за жена си

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *