С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 167

Да изчистим Шумен

Община Шумен се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“ на bTV Media Group Group, която ще се проведе на 17-и септември, съобщават от пресцентъра на администрацията. Мащабната доброволческа инициатива e под наслов  „Подай ръка на природата“ и цели да изгради обществена чувствителност по въпросите за опазването на околната среда.

Ще се почистват замърсени места по Шуменското плато, в района на паметника „Създатели на българската държава“, Стария град, по пътя за телевизионната кула, който минава покрай Дома за мъже с умствена изостаналост, по пътя за село Новосел и около заслоните на платото.

Желаещите да участват в кампанията, могат да получат материали за почистване. Община Шумен организира два пункта за раздаване на чували и ръкавици в съботния ден: пред Информационния център на природния парк до паметника „Създатели на българската държава“ – от 9.00 часа и на паркинга до Стария град от 10.00 до 12.00 часа.

Пълните чували трябва да бъдат оставени до контейнерите за битови отпадъци или в близост до пътя. Събраните отпадъци ще бъдат извозени от общинското  предприятие по чистотата.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *