Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 562

Дарение от “Алкомет”

„Алкомет” АД  дари днес апаратура за видеоендоскопска система /видеогастроскоп/, както и видеоендоскопска платформа за миниинвазивна ендоскопска хирургия на Комплексен онкологичен център Шумен.  Апаратурата е за отделението по онкологична гастроентерология. Стойността на дарението е 62 976 лв.

На официалната церемония по връчване на дарението присъстваха дарителят г-н Фикрет Индже, изпълнителен директор на „Алкомет“ АД, зам.-кметът на Община Шумен д-р Светлана Маркова, ръководството и лекарите на Комплексния онкологичен център.

Управителят на КОЦ д-р Сотир Караниколов благодари на г-н Фикрет Индже от името на ръководството,  лекарите и пациентите, които ще се възползват от тази чудесна и нова апаратура и ще имат възможност за своевременна и изключително качествена диагностика. „Старата апаратура, която бехме закупили през 2004 г., след 14 г. експлоатация и около 25 ремонта, „приключи своя земен път“ и това ни постави в едно много затруднено положение. И точно този тежък момент г-н Индже – като един изключителен благодетел,  човек, воден от високохуманни съображения, апостол, който се явява в трудни моменти по-скоро като ангел хранител се появи, за което от името на всички приемете нашите изключителни и дълбоки благодарности“, каза д-р Караниколов. Той пожела на Фикрет Индже да бъде жив и здрав, да има все по-големи успехи в личния живот и в бизнеса и да продължава да бъдете все така изключителен човек.

Д-р Маркова определи Фикрет Индже като един от малкото, който вижда смисъл да се дарява в здравепазването, с всичките  трусове и проблеми в него. „Всички знаем какво е да те преглеждат със стара  техника, лекарите знаят какво е да работиш със стара и постоянно чупеща се техника и да не знаеш в кой момент ще ти откаже. Това което ще остане в душата и сърцето на г-н Индже е, че е направил нещо добро за хората на Шумен и съседните области и това ще му дава сили да продължава да помага“, каза д-р Светлана Маркова.

Фикрет Индже благодари на лекарите за грижите, които полагат за дравето на шуменци и хората от областта. „Аз като бизнесмен се радвам, ако мога с мъничко да помогна за вашата работа. Аз съм шуменец. И съм много щастлив да помагам, това е моята социална отговорност. Ние дишаме въздуха на Шумен, пием водата на Шумен бизнесът ни е тук и имам големи отговорности към този град. Много благодаря за милите думи, да ни е честита апаратурата“, каза Фикрет Индже.

Сперед началника на отделението д-р Емилия Василева новата техника има много по-големи диагностични възможности, а пациентите ще получават най-добрата и бърза диагностика. „Новата апаратура има несъмнено по-добри качества, по-голяма разделителна способност и дава възможности в детайли да се видят оглежданите органи, да се маркира злокачественото образование и в ранен етап да се открие проблемът. Могат да се правят и малки хирургични интервенции“, направи кратка характеристика д-р Василева.

В края на церемонията д-р Сотир Караниколов връчи на г-н Фикрет Индже моралната награда – благодарствена грамота. В нея се казва: Приемете нашите благодарности за дарителския жест, който направихте. Благодарим и от името на нашите пациенти. Радостни сме, че отново във Ваше лице намерихме силен партньор и съмишленик, който помогна и се надяваме, че ще продължи да помага. Добротата ви ще се помни!“. Това е ценното за мен, ще се похваля пред моите внуци някой ден, коментира след връчването на благодарствената грамота г-н Фикрет Индже.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *