Справя ли се правителството с проблемите пред България?

or

гласували: 511

Дарение за шуменската болница


Препаратите са дарени от фирма Ди Джи Груп ЕООД, официален представител на Vitabiotics  – UK за България. Те са предназначени за специалистите, които работят на първа линия в борбата с COVID-19 и в най-тежките отделения на МБАЛ-Шумен. Дарението е на стойност близо 6 500 лева, съобщават от пресцентъра на Община Шумен.


Фирмата Ди Джи Груп ЕООД е собственост на Диана и Милко Гавраилови, които вече десет години правят дарения на центрове за деца със специфични нужди. Тази година във връзка с усложнената обстановка и разпространението на коронавируса решават да направят дарение и за две болници, едната – в родния им град Бургас, и другата – в Шумен. Двамата са потърсили контакт с кмета Любомир Христов, за да предложат помощта си. В уговорената днес среща в ранния следобед в общината директорът на МБАЛ-Шумен д-р Димитър Костов получи 6 кашона с хранителни добавки.
Кметът Любомир Христов и д-р Димитър Костов благодариха на семейство Гавраилови. По думите на директора на болницата д-р Димитър Костов това са препарати, които подсилват личната имунна система на организма и не внасят допълнителни имуностимуланти. „Дарението със сигурност ще бъде от полза както на хората, които са на първа линия в борбата с COVID-19, така и на всички колеги, които работят в най-тежките отделения“, добави още той.
По време на срещата Христов припомни, че през последните месеци шуменската болница е сред най-натоварените в страната. „Надявам се, че в това време, в което една част от лекарите дори не излизат с дни от отделенията, дарението ще им помогне по-бързо да възстановят силите си и да се освободят от натрупаната умора“, каза Христов.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *