С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,786

Дават под наем тенис базата

Да се проведе публичен търг  за отдаване под наем за срок от 10 години на спортен обект – „Общинска тенис база“ на ул. „Преслав“ в гр. Шумен, публична общинска собственост, с площ 4582 кв.м., решиха на днешната сесия общинските съветници в Шумен.  „За“ гласуваха 38.

Имотът е със застроена площ 82 кв.м., на един етаж, състояща се от кафе-клуб, склад, треньорска стая, съблекалня и сервизни помещения. Начална тръжна цена за годишен наем е в размер на 6 000 лв., платима, както следва: част от предложената цена в размер на не по-малко от 20 000 лв. да се внесе под форма на равни годишни вноски; за останалата част от предложената цена в размер на не по-малко от 40 000 лв. да бъдат извършени строително-ремонтни работи в обекта за срок до три години от сключването на договора за наем.

В търга могат да участват спортен клуб, спортна федерация или обединен спортен клуб, вписани в съответния регистър. Допълнително съветниците решиха, че наемателят няма право да преотдава базата.

В условията на търга или конкурса за отдаване под наем за срок до 10 години се включват задължения участниците да представят: програма за управление на спортния обект, която предвижда средства за заплащане на наема за срока на договора; план за ползване на спортния обект за първите 5 години от срока на договора за наем и актуализиран план за останалия срок; доказателства за възможностите за развитие на спортната дейност и за постигнатите спортни резултати. Всички подобрения в спортния обект стават собственост на наемодателя, като не се дължи обезщетение за стойността им.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *