Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 490

Г. Фучик:  БСП е гарант за промяната

Георги Фучик е на пето място в листата на БСП за България. Той е на 49 години, машинен инженер. Управител на фирма, специализирана в земеделието. Семеен, с едно дете, зам.-председател на общинския съвет на БСП в Каспичан. На финала на предизборната кампания той е обнадежден, че левицата ще постигне много по-добър резултат на предстоящите избори в сравнение с този през април.
“Предизборната кампания беше наситена със срещи, които преминаха при голям интерес. Нашите активисти и симпатизанти очакваха с нетърпение тези срещи, защото при предишната кампания не можехме да се събираме заради пандемията и живите разговори им липсваха”, каза Георги Фучик. На всички срещи кандидатите на левицата са обяснявали и демонстрирали на хората как се гласува с машини, защото все още има известно притеснение сред възрастните хора.
Много интересни и с много въпроси бяха срещите с жителите на Плиска, Златна нива, Могила, Каспичан, Марково, Косово, Шумен, Войвода, Избул и Правенци, заяви Фучик, който присъства на десетки срещи през кампанията.
Доходите и здравеопазването са основните проблеми, поставяни от хората на всички срещи, особено в малките населени места. “Там, където живеят предимно възрастни хора, първият въпрос, който ни задават, е за пенсиите. Хората искат да бъдат преизчислени всички пенсии и са доволни че в нашата програма това е един от основните приоритети”, каза Фучик. .
БСП за България предвижда преизчисляване на всички пенсии според дохода от 2018 г.,  което ще повиши доходите на възрастните хора средно с около 30 %.  При посещението си в Шумен лидерът на БСП Корнелия Нинова беше категорична, че левицата ще държи на преизчисляването на пенсиите, дори ако това трябва да е цената на подкрепата в следващия парламент. На срещите хората поставят въпроси и за промени в здравеопазването, като искат по-добра организация в здравните заведения и повече безплатни лекарства, обясни Георги Фучик.
Като човек, занимаващ се със земеделие, той получи много въпроси и за състоянието на българското селско стопанство. “За да се защитят производителите, трябва да се субсидират повече зеленчукопроизводството, овощарството и животновъдството, защото те са почти на изчезване у нас. Всички виждаме, че по магазините вече почти няма български плодове и зеленчуци, заливат ни от Македония и Турция. Затова трябва да се сложат защитни мита за стоките от страните извън ЕС. Трябва повече да се субсидират и животновъдите. Сега българското месо се оставя основно за ресторантите, а по магазините почти липсва, защото цената му е по-висока. В същото време веригите са пълни с месо от Испания, Италия. Значи там фермерите са по-защитени от българските, щом могат да си позволят и транспортни разходи, и пак да им е по-евтино месото”, коментира Георги Фучик.
Според него основните проблеми на земеделските производители са ниските субсидии и липсата на работна ръка. Затова хората изоставят овощарството и зеленчукопроизводството и се ориентират към по-механизирани дейности, с по-малко работна ръка и повече техника, обяснява Фучик. И дава пример със свой колега, който гледа череши. “Изкупуват му черешите на 80 стотинки, а той плаща по 60 стотинки на берачите. Е, къде е сметката да се гледат череши?”, посочва Фучик.
Броени дни преди изборите той е уверен, че левицата ще постигне много по-добър резултат. Хората очакват промяна и се надяват, че БСП за България ще участва в следващото управление, за да им гарантира тази промяна. Очакваме много по-добър резултат на тези избори, на които левицата се явява обединена, заяви Георги Фучик.
Пресцентър БСП за България
Купуването и продаването на гласове е престъпление

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *