С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,954

Грижа за Платото

Отстранено е дърво, паднало върху заслон „Алеко“, съобщават от пресцентъра на ПП „Шуменско плато“. Върхът на дървото се е отчупил след силния вятър преди дни, установиха експертите Парка. Заслонът е едно от най-посещаваните места в природния парк и се намира в близост до вила „Пазачница“.

Служители на ТП „Държавно горско стопанство – Шумен“ премахнаха паднали от вятъра дървета  по пътя за пещера „Бисерна“ и в район на вила МВР, допълват от Североизточното държавно предприятие.

Продължава работата по поддържането на туристическата инфраструктура. Експертите от Природния парк подновяват маркировката по тематичния маршрут „Карт под защита – дар за поколенията“, поставят се табели там, където липсват или са счупени. Направен е оглед на най-посещаваните заслони и места за пикник. Не са констатирани струпвания на отпадъци. Дирекцията на ПП „Шуменско плато“ призовава гражданите да не изхвърлят отпадъци в природата и да бъдат отговорни при паленето на огън. Използвайте само регламентираните места и не оставяйте незагасени огнища, съветват от ръководството на парка.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *