С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,542

Гран при от Израел

Гран при от онлайн изданието на Международният фестивал „Българска душа на Святата земя“ в град Бат Ям в Израел спечели концертният състав на хор „Бодра песен” при Центъра за подкрепа на личностното развитие – ОДК – Шумен. Новината съобщи художественият ръководител на хора диригентът Деница Узунова.

„През лятото се свърза с мен техническият директор и координатор на арт салон „Сели” Дилян Димитров, който много настойчиво покани да участваме в онлайн изданието на конкурса „Българска душа на Святата земя – Израел 2020”. Приготвихме за участие наше концертно изпълнение на песента „Българска земя” от последните хорови празници в Шумен. Песента е по музика на Йосиф Чешмеджиев и текст на Славчо Красински. Участваха и други хорове от България и преди дни научихме, че печелим „Гран при”. – разказа Деница Узунова. Наградата е в категорията „Българска песен”.

Новината за отличието дошла точно в деня, в който се отбелязва Международният ден на хоровото изкуство. Днес от Светата земя дошла още една хубава новина. Покана за участие на живо в Бат Ям в Израел. Организаторите на фестивала са пожелали за следващото издание на фестивала хор „Бодра песен” да бъде участникът във концертната програма на живо и канят хористите да гостуват в Израел в първото издание на конкурса след отпадане на ограниченията заради COVID-19

Международният фестивал „Българска душа на Святата земя“ обединява българите по света, съхранява българските корени, традиции и обичаи, интегрира българските общности по света и популяризира българската духовност и култура. Той съхранява културното наследство на България и Израел, представя творци във всички области на изкуството, които живеят в разли точки на света. В това издание участвали български деца от 23 държави и 4 континента.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *