С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,362

Готови за училище


Училища и детски градини в Община Шумен са готови за началото на присъствена нова учебна година. Това заяви на пресконференция днес зам.-кметът по образование и култура д-р Найден Косев.
2885 деца от 3 до 6-годишна възраст ще се обучават в 28 детски градини на общината. Във всички сгради са извършени текущи ремонти за около 100 000 лв., продължават ремонтните дейности в ДГ „Братя Грим”, „Слънце” и „Щурче”, каза д-р Косев. Създадени са условия за нормално протичане на процеса, осигурена е охрана, медицински специалисти, отопление, спазват се всички противоепидемични мерки.
8253 ученици ще посрещнат 19-те училища в общината. Броят им бележи лек спад, за разлика от първокласниците. Тази година те са 761, което бележи ръст с 2 паралелки спрямо предходни години, каза д-р Косев. И тази година ще има маломерни паралелки – 24 са те, слети паралелки ще има в Мадара и Градище.
150 000 лв. са отделили училищата от собствените си делегирани бюджети за ремонтни дейности. Общината е дофинансирала с 30 000 лв., каза д-р Косев.
Д-р Косев увери, че учебната година ще започне без проблеми. Той пожела на ученици, учители и работещи в сферата на образованието да бъдат здрави, отговорни и грижовни както досега, да съумеят да се преборят с трудностите и да дадат по-качествено и добро образование.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *