С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,705

Горските с жилетки

IMG_3752

От тази седмица горските стражари в обхвата на Североизточно държавно предприятие (СИДП), са облечени с обозначителни светлоотразителни жилетки, съобщи пресаташето на предприятието Мина Сарова. Разпознаваемият аксесоар става част от униформеното облекло на близо 300 служители, които осъществяват контрол в държавните горски територии в 4 административни области – Шумен, Варна, Добрич и Търговище. Светлоотразителните жилетки носят логото на Североизточно държавно предприятие и допълват легитимацията на стражарите със служебна карта, допълни Сарова.

Всички мобилни контролни екипи са оборудвани и със стоп-палки с логото на СИДП, с които да спират превозните средства за проверка в съответствие с изискванията на Закона за горите.

Общо 19 мобилни звена функционират към Североизточно държавно предприятие. При непрекъснат режим на работа екипите са ангажирани с опазването на 325 963 хектара гори, а по график, който се изготвя ежемесечно, разменят обхвата на контролната си дейност. Те проверяват транспортните средства с дървесина, като следят тя да бъде маркирана и да съответства на данните, записани в превозния билет.

В рамките на 2015 г. мобилните звена са извършили 15 414 от всички 41 911 проверки в горските територии на Североизточно държавно предприятие. През изминалата година са съставени 1 549 акта за нарушения. 818 от тях са констатирани от мобилните контролни екипи, като 809 са по Закона за горите, а 9 – по Закона за лова и опазване на дивеча.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *