Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 465

Гонка с катастрофа

26-годишен жител на село Друмево е задържан в полицейския арест след опит да осуети полицейска проверка, по време на която изблъскал полицейски автомобил, съобщават от пресцентъра на ОД МВР – Шумен. Около 02,15 часа  на 24 ноември, малко преди изхода на село Ветрище, полицейски екип подал светлинен и звуков сигнал на водач на лек автомобил Фолксваген „Голф“ с транзитни номера. Водачът се движил зад служебния автомобил. Не спрял и направил опит да изпревари полицейския патрулен автомобил. При изравняване с него го изблъскал от пътя и двата автомобила излезли вдясно от пътното платно.

След удара полицейският служител е влязъл през багажника на автомобила, за да извади шофьора, защото вратите били заключени, той бил с поставен колан и не реагирал, вероятно зашеметен от удара. След като го извадили от колата, му наплискали лицето с вода, дошъл на себе си и е откаран за преглед в болницата. Няма травматични увреждания, уточняват от пресцентъра на полицията.

Следствие на удара са нанесени материални щети и по двата автомобила. Шкодата – с деформации по преден ляв калник , предна броня и ляво странично огледало, а фолксвагенът бил с деформации по предната част.

Водачите на двата автомобила – 26-годишният мъж от Друмево и 34-годишният полицейски служител, са изпробвани с дрегер, не е отчетено наличие на алкохол. Произшествието е посетено от следовател, образувано е следствено дело.

Водачът на фолксвагена е неправоспособен. През 2018 година осуетил полицейска проверка като избягал с лек автомобил. Осъден е на условно наказание 1 година с 3 години изпитателен срок. Водачът е с неплатени глоби по влезли в сила наказателни постановление в размер на 2530 лева.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *