Страхувате ли се от коронавируса?

or

гласували: 922

Голф в полет

Шофьор на голф с шуменски номера се записа със златни букви в историята на марката в Шумен и региона след като успя да мине покрай тринога на КАТ, поставена до хиподрума на излизане от града, с рекордната скорост от 181 км/ч при 90 разрешени. Като се имат предвид и техническите данни на автомобила и времето, нужно за ускоряване от 1 до 100, а после и до 181 може да се предположи, че рекордът е поставен със засилване поне от завоя при “Манго”, където пък ограничението е 50.

Случаят е станал в 19:13 минути в петък, съобщи говорителят на ОДМВР Ася Йорданова. Превишението е регистрирано на мястото, където само десет дни по-рано при тежка катастрофа мантинела мина през лек автомобил. Само за 90-те минути през които катаджиите поставили преносимата камера да следи трафика в района на “Хиподрума” по пътя за Пети Километър апаратчето регистрирало 40 нарушения.

32 минути преди голфа на същото място профучал и абсолютният рекордьор за вечерта – водач на БМВ с шуменски номера, който е карал със скорост от 188 километра в час.
И на двамата шампиони ще бъдат издадени електронни фишове. За първото място на БМВ-то глобата е 1050 лева, а “призът” на голфаджията ще бъде фиш от 1000.

От полицията коментираха, че по-голямата част от установените нарушения на скоростта в петък са с били с превишение до 30 км/час над максимално допустимата извън населено място 90 км/ час. През първите шест месеца на годината в област Шумен са регистрирани 374 пътнотранспортни произшествия, от тях 298 са с материални щети. Тежките пътни инциденти са 65. Загинали са девет, ранени са 72 участници в движението. Съставени са 4 641 акта за установени административни нарушения, свързани със Закона за движение по пътищата. Наложени са 10 287 глоби с фиш. Електронните фишове са 12 876, припомниха от ОДМВР.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *