С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 835

Говори Костов

„През последните две години от втория ми мандат получавах тотални закани от Димитър Дъбов и Иван Иванов, че ще бъда съден и вкаран в затвора. И понеже за мен в прокуратурата няма нищо, се опитват да ме дискредитират по партийна линия.“ Това заяви бившият кмет Красимир Костов на пресконференция днес, свикана по повод създадените проблеми и паралелни конференции на двете крила на БСП – Шумен. Към събитията отпреди три години, когато изненадващо се оттегли от изборите за трети кметски мандат, Костов поясни: „Беше ми казано: Няма да се кандидатираш за кмет!“. Повече той заяви, че ще говори на по-късен етап, но обясни случилото се тогава с моралната деградация на сегашното ръководство, съпътствана с фалш, машинации и заплахи към редови членове.

Според Костов, който на конференцията на 19 май получи наказание да не заема ръководни длъжности една година, съдбата на партията е в кръвта му и ще направи всичко възможно БСП – Шумен да възвърне своите позиции. Откакто Митко Киров не е председател на БСП – нещата вървят надолу, каза Костов и подчерта, че този спад на резултатите е неприемлив и води Шумен към дълбок провинциализъм. Ние сме против местния феодализъм и затова се налага да „проветрим“ партията, каза Костов.

Бившият кмет посъветва журналистите да прегледат обществените поръчки и  да видят кои общински съветници от БСП какви имоти са купили. Реторично попита и дали на някого е известно за колко е „продадена“ или „подарена“ ел.мрежата, която Енерго про трябваше да изкупи за 1,5 млн. лв. от общината до 2015 г. Според Костов тази собственост е продадена на енергодружеството за 1 лв. Зад тези сделки стоят решенията и на общинските съветници от БСП, каза Костов.

Николай Калев и Анатолий Стоянов отново подчертаха, че проведената на 12 май конференция е нелегитимна тъй като е имало фалшиви делегати и е наложен силов метод за вземане на решения. Според Николай Калев сегашното ръководство не желае промяна, тъй като няма намерение нито да прави преглед на ППО, нито да ревизира финансовата част, каквито решения взе пленумът на отцепниците. „Промяната е повече от нужна, даже е закъсняла. Трябва да се обединим в интерес на БСП и на изборите да отидем единни. Ще минем през Ада и Чистилището, но ще излезем укрепнали“, каза Калев, уверен в обновлението.

Според Павел Караиванов сегашното БСП-ръководство в Шумен е изчерпало кредита на доверие, а въпросите трябва да се решават в колективен дух и всеки член на партията да е важен.

Анатоли Стоянов заяви, че централното ръководство е информирано за създадените проблеми и, ако въпросът не бъде решен на място, вероятно ще стигне и до НС на БСП. Според Костов вътрешнопартийните проблеми не трябва да се решават нито чрез прокуратурата, нито чрез медиите, но трябва да има прозрачност.

На пресконференцията присъстваха и десет партийни секретари на първични организации, които подкрепят недоволните от сегашното ръководство.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *