С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,542

Глобяват строители за замърсяване

Глоба до 1000 лв. грози строители, които не извозват своевременно строителните отпадъци и земни маси от обектите си и замърсяват улиците. От общинската администрация в Шумен напомнят, че извозването им се осъществява след издадено от Общината удостоверение за определяне на маршрута за транспортиране до място за оползотворяване или обезвреждане на строителни отпадъци и земни маси.

По време на транспортирането каросериите на товарните камиони трябва да са покрити с брезенти, за да не се запрашава въздуха и насипните материали да не се разпиляват по пътя. Не бива да се допуска излизане на непочистени транспортни машини и друга техника извън строителните обекти. При преминаване на техниката по пътищата и улиците строителите са длъжни да поддържат чисто пътното платно, а когато замърсят – да почистят.

Строителните площадки на обектите също трябва да се почистват от всякакъв вид отпадъци, както и периодично да се оросяват. Не е позволено извън тях да се разполагат строителни материали, отпадъци или други технически съоръжения. Съгласно нормативните изисквания на видно място трябва да бъдат поставени информационни табели за строежа с данни за възложителя, строителя и техническите ръководители на обекта.

Инспектори от направлението „Чистота“ в общинската администрация извършват регулярни проверки на строителните обекти за спазване на изискванията. За замърсяване на уличната и пътната мрежа санкциите са от 100 до 1000 лв. за физически и юридически лица. При нарушения гражданите могат да подават сигнали на дежурния телефон в Община Шумен – 054/857 677.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *