С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,924

Глоби и за пешеходци

При специализираната операция по осигуряване на безопасността на движението в района на пешеходните пътеки вчера полицейски служители са санкционирали 16 пешеходци, които са пресичали на непозволено място или на забранителен сигнал на светофарна уредба. За отнемане на предимство на пешеходци са съставени четири акта за установени административни нарушения на водачи. Операцията продължава и днес, съобщават от пресцентъра на ОДМВР в Шумен.

При установени нарушения за преминаване на непозволени места или пресичане на забранителен сигнал на светофара ще им бъдат налагани глоби с фиш. От ОДМВР призовават пешеходците да пресичат на обозначените места, да не изскачат пред автомобилите и да не създават предпоставки за пътни инциденти.

В акцията са включени полицейски служители от пътна, охранителна и териториална полиция.

От началото на годината до 12 септември са възникнали 29 пътнотранспортни произшествия, при които са пострадали пешеходци, съобщават от пресцентъра на ОДМВР. От тях 5 са били на пешеходна пътека, шест с участието на деца, две с деца на пешеходна пътека, и 10 от вида блъскане на велосипедист.

През 2022 година птп са били 33, като 19 от тях са били на пешеходна пътека, 10 с деца и пет с деца на пешеходна пътека, осем са били ударените велосипедисти. 

От началото на 2023 година са констатирани 205 нарушения на пешеходците и 44 на водачи, които са отнели предимство на пешеходец. До момента са санкционирани седем пешеходеца. 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *