Справя ли се правителството с COVID-19 кризата?

or

гласували: 492

Гласуване по настоящ адрес

Във връзка с предстоящите избори за народни представители на 11 юли 2021 година Община Шумен информира гражданите, че избирателите имат право да подадат заявления за вписване в избирателния списък по настоящ адрес. Формулярите се подават от избиратели, които имат постоянен и настоящ адрес в различни населени места на територията на Република България и желаят да гласуват по настоящ адрес.

Исканията се подават лично, не по-късно от  14 дни преди изборния ден – до 26 юни 2021 г. включително в съответното населено място по настоящия адрес на избирателя. За хората, които имат  настоящ адрес в Шумен, заявленията се подават в Центъра за информация и услуги – „Гражданска регистрация“.

Образец на заявлението за гласуване по настоящ адрес може да се изтегли от официалния сайт на Община Шумен в раздел „Избори“, https://www.shumen.bg/izbori-2/izbori-za-narodno-sabranie-11-yuli-2021/

С последното изменение на Изборния кодекс заявлението се подава и по електронен път, през интернет страницата на ГД „ГРАО“в МРРБ. Избирателят вписва данните си в заявлението, като посочва телефонен номер, без да е необходим електронен подпис.

След подаване на формуляра избирателят ще бъде заличен от избирателния списък по постоянен адрес и ще се извърши автоматизираното му включване в избирателния списък по настоящ адрес.

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *