С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,705

Гимназии минават на едносменен режим

Профилираната природоматематическа гимназия „Нанчо Попович“ и Профилираната езикова гимназия „Никола Вапцаров“ в Шумен поеха ангажимент през следващата учебна година обучението в тези две училища да се осъществява в една смяна. Това стана ясно по време работната среща на областния управител проф. Добромир Добрев с директори на училища от област Шумен във връзка с планирането на държавния план-прием в VIII клас за учебната 2024/2025 година, съобщават от пресцентъра на областната администрация.

„Има проблеми при осъществяването на приема и в баланса при планирането на паралелките“, това заяви по време на срещата, в която участваха началникът на Регионалното управление на образованието Кремена Маринова и заместник-областният управител Нели Георгиева.

Проф. Добрев бе категоричен, че усилията на всички трябва да бъдат насочени за преодоляване на дисбалансите в образователната система на територията на област Шумен. „Тези дисбаланси са резултат от бездействието на Регионалното управление на образованието през последните години“, подчерта областният управител. Проф. Добрев изрази очакванията си съвместно с всички директори да се търси консенсус за решаване на тези проблеми.

Проф. Добре изрази настойчивост да се работи активно и за преминаване на едносменен режим на обучение във всички училища, след което ангажимент за това поеха двете шуменски гимназии.

По-късно този месец предстои държавният план-прием в училищата в област Шумен за учебната 2024/2025 година да беше обсъден на заседание на Постоянната комисия по заетостта.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *