С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,542

Гимкхана и в Шумен

 За първи път в Шумен ще се проведе автомобилното състезание Гимкхана с демонстрации на майсторско шофиране. Атракцията е на 23 юли пред сградата на общината. Началото е в 10.40, когато ще бъде официалното откриване, а първите майстори на волана ще стартират в 11 ч., обявиха на пресконференция днес в общината зам.-кметът Найден Косев и Георги Русев от АСК „Флат-Аут“, организатор за Североизточна България.

Гимкхана стартира преди три години и представлява майсторско управление на автомобил на затворено трасе за най-добро време. Състезателите ще преминат по специално подготвеното трасе, вече публикувано на сайта на организацията, като изпълняват слалом, змейки, осморки, обратен завой около конус и други майсторски фигури, обяви Георги Русев. Състезанието ще премине в три манша.

Гимкхана е и шоу, и празник, шанс за хората с бензин в кръвта да покарат безопасно на предварително подготвена писта, да изпитат и да преценят уменията си в критични ситуации и висока скорост, да установят доколко могат да контролират автомобила си. Целта ни е да приучим хората с бензин в кръвта, че мястото за подобни изпитания на възможностите са специално подготвени писти, а не по шосетата и градските улици, каза Русев.

В състезанието могат да участват всички – професионалисти и любители шофьори, не е необходим специален автомобил. Нужна е само шофьорска книжка и известни умения зад волана, напомни Русев.

Заявки за участие се подават по един от следните начини – на имейл адрес: varna@gymkhana.bg, със съобщение във фейсбук страницата на Гимкхана България или със съобщение на Viber или Whatsapp на тел. 0898 56 86 60. Образец на бланката може да се изтегли от следния линк: https://gofile.io/d/9B5yZq.  Крайният срок за подаване на заявки е до 20.00 часа на 21 юли. Таксата за участие в надпреварата е 50 лева.

До този момент за участие са записани 12 състезатели. Записването продължава до 21 ч. в петък, 21 юли. Очаква се в състезанието да се включат повече от 30 автомобилисти. В събота ще бъде обявен стартовият списък с участниците.

Наред с атракциите, организаторите имат и социални каузи – да елиминират отпечатъка от изгорелите газове по време на шоуто като засадят толкова дръвчета, колкото са участниците в състезанието.

Автомобилното състезание Гимкхана се провежда със съдействието на Община Шумен.

Входът за зрители е безплатен.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *