С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 835

Гешев ще се срещне с граждани

Главният прокурор Иван Гешев ще разговаря с граждани на Шумен във връзка с ръста на битовата престъпност, увеличаващото се разпространение на наркотици сред младежите, както и заради зачестилите случаи на тежки пътнотранспортни произшествия, причинени вследствие на грубо нарушаване на правилата за движение по пътищата. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Събитието ще се състои в залата на Регионалната библиотека „Ст. Чилингиров“ днес от 18:00 часа.

Инициативата за срещата е на Граждански инициативен комитет „Справедливост“ и е по повод общественото недоволство в Шумен, породено от тежката катастрофа на 28 септември, при която загина 22-годишната Светломира Станчева. Апелативният съд във Варна потвърди определението на Окръжния съд в Шумен, с което под домашен арест беше поставен 18-годишния Жечко Кюркчиев, обвиняем за причиняването на тежкото пътно произшествие, съобщиха на 11 октомври от Варненския апелативен съд. Веднага след катастрофата гимназистът бил тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробата за наркотици е отчела положителен резултат.

Днес Иван Гешев разговаря в Шумен със семейството на убитото момиче и обеща прокуратурата да направи “възможното и невъзможното, за да има справедливост”. 

В по-късните часове следобед главният прокурор посети най-големия мюсюлмански храм в България Томбул джамия, която беше ремонтирана през 2021 година и проведе среща с районния мюфтия Месут Мехмедов.

 

 

Коментари

  • Иво октомври 27, 2022 в 10:40 pm

    Не може да убиват деца по улиците“, заяви обвинител номер едно.

    Ами като не вкарвате убиеца жечко демонстрирате че искате точно обратното – т.е. да ги убиват по пътищатa

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *