Подкрепяте ли проектокабинета на Слави?

or

гласували: 105

Геро лъже баби

Герасим Георгиев-Геро и Иван Бърнев се превръщат в ало измамници, които ужилват популярната преди повече от 30 години актриса Ели Скорчева. Разбира се актьорите само влизат в ролите на измамници така, както Ели Скорчева ще пресъздаде образа на измамената учителка Блага във филм за 1.1 милиона евро, чиито снимки започват през октомври в Шумен.

Малко над 1,1 милиона евро – такъв е бюджетът на новия български филм „Ало“, с който режисьорът Стефан Командарев ще завърши трилогията на „Посоки“ и „В кръг“. По-голямата част от финансирането е от Националния филмов център. Средства за заснемането на заглавието екипът ще получи още от германската филмова комисия MDM, като сръбският копродуцент също очаква подкрепа от своя киноцентър, съобщава Film New Europe.

„Ало“ ще проследи случай на телефонна измама, а с участие в лентата ще се разпишат актьорите Герасим Георгиев-Геро, Иван Бърнев, Ивайло Христов, Стоян Дойчев, Стефан Денолюбов и др.

Сюжетът на новото заглавие, по което режисьорът отново работи със сценариста Симеон Венциславов, ще се върти около пенсионираната учителка Блага. 70-годишната дама губи спестяванията си за надгробна плоча за наскоро починалия й съпруг именно заради ало-измамници. След като не успява да достигне до справедливост по конвенционалния начин – намесвайки полицията, тя взима нещата в свои ръце. Свързва се с измамниците и се превръща в тяхно „муле“, като така постепенно поставя под въпрос собствените си разбирания за морал.

 

В главната роля ще влезе Ели Скорчева, която по-паметливите зрители помнят от заглавия като „Адаптация“, „Търновската царица“, „Вампири, таласъми…“ и др. Това ще е първа изява на актрисата във филмова продукция от началото на 90-те години насам. „Завръщането на този безспорен талант 30 години по-късно ще бъде забележителен“, смята Командарев.

До дни той ще започне пробни снимки на „Ало“ – традиция, която спазва и за „Посоки“ и „В кръг“, чиито сцени бяха заснети в един кадър.

Официалният старт на снимачния процес ще бъде даден през месец октомври в Шумен. Премиерата на заглавието пък към момента се очаква да се случи през 2023 г., като правата за разпространението са в германската компания Beta, пише вестник “Монитор”.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *