С кого трябва да сме? С Европа (зелено) или с Русия (червено)

or

гласували: 1,924

ГЕРБ: Премахнахме схемите на Промяната

„Това Народно събрание въпреки че изглежда безплодно в невъзможността си да състави правителство, е далеч по-продуктивно по отношение на приетите актове, решения и най-вече закони. 45 са приетите закони, което го прави по-продуктивно от предходното народно събрание, което пък беше с повече от два пъти по-дълъг срок на действие“, констатира на пресконференция в Шумен бившият просветен министър и водач на листата на ГЕРБ в Шумен на последните парламентарни избори през 2022 година Красимир Вълчев.

Депутатите Ралица Тодорова и Красимир Вълчев дадоха първата за годината пресконференция в Шумен, на която очертаха свършеното от ГЕРБ и шуменските депутати в краткия живот на отиващия си парламент. „Въпреки, че съм депутат от Стара Загора, участвал съм тук в поемането на ангажименти“, коментира Вълчев.

“Какво направихме, което според нас е най-важно. Трябваше да бъдат прекъснати, да бъдат премахнати голяма част от схемите, които установиха от „Продължаваме промяната“ по време на предвожданото от тях правителство. Тези схеми бяха причина и за половината от инфлацията. Тук, разбира с, своята роля има и служебното правителство (за премахването на схемите, б. р.). Това, което виждаме е, че горивата не намаляха с 1 лев, но намаляха с близо 60-70 стотинки, само защото Асен Василев не ходи да се договаря с „Лукойл“.

Когато „Лукойл“ има финансов министър, горивата са високи”,

заяви Вълчев. Към свършеното от този парламент депутатът добави и гласуването на закон, с който свръхпечалбите на “Лукойл” се централизират във фонда сигурност на енергийната система. “Този закон беше гласуван преди десет дни и предстои правителството да изработи механизма за компенсация. Този механизъм ще бъде далеч по таргетиран, няма да бъде по 25 стотинки за всички, а ще е в зависимост от доходите. Фактът е, че при тези цени на уралския нефт горивата трябва да са малко над 2 лева. Все още са завишени и това се дължи на този монопол на “Лукойл” и “Литаско””, каза още депутатът Вълчев.

“Като областен координатор на ПП ГЕРБ мога да заявя, че структурите на партията са в кондиция, готови сме за избори. Знаем, че няма да бъдат лесни след всичко което се случваше в Народното събрание, но ние даваме нашата заявка, че ще работим така, както винаги сме го правили и се надявам в рамките на следващия парламент да има възможност да се състави редовно правителство заради стабилността на страната“, заяви народният представител и областен коодинатор на партията в Шуменска област Ралица Тодорова. Тя посочи, че целта на ГЕРБ в Шуменска област отново ще бъде спечелването на два мандата. “А на ПП ГЕРБ – да бъде първа политическа сила”, допълни я Красимир Вълчев.

На локално ниво Ралица Тодорова се спря на въпроса с липсата на държавен бюджет и отражението на този факт върху общините.

“За съжаление, тази година ще бъде тежка за общините, защото нямаме държавен бюджет за 2023-та година, което на практика прегражда възможността общините да приемат свои бюджети и ще работят в условията на 1/12-та от предходния бюджет. По този начин се спира и възможността за инфраструктурни проекти и други полезни мероприятия”, каза Тодорова.

Пред структурите на ГЕРБ сега най-важната задача е подготовката за предсрочните парламентарни избори и местните избори на есен още не са на дневен ред. Процедурата по издигане на кандидати за кметове и общински съветници ще тръгне по всяка вероятност през летните месеци.

Коментари

Няма коментари по темата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *